Sabahlıklı Pijama Takımı
Sabahlıklı Gecelik Takımı
4lü Lohusa Hamile Setleri
Lohusa Pijama
Lohusa Gecelik
Önden Düğmeli Pijama
Lohusa Şal
Lohusa Setleri
Tesettür Lohusa
Lohusa Emzirme Sütyeni
Lohusa Emzirme Atleti
Lohusa Hamile Külotları
Hamile Taytı
Lohusa Korseleri
Hamile Atleti
Lohusa Çamaşırları
EMZİRME ATLETİ
Organik Lohusa Çamaşırları
Lohusa Terlik Modelleri
Lohusa Tac Modelleri
Terlik Tac Modelleri
Hastane Kapı Süsü
Anne Bebek Terlik Seti
Lohusa Sepeti
İsimli Emzik Zinciri
Terlik - Taç Seti
Lohusa Şalı
İsme Özel Bebek Setleri
Bebek Kundak ve Puset
Yeni Doğan Bebek Giyim
Bebek Battaniye
Bebek Takı Yastığı
Beşik Uyku Seti
İsimli Bornoz Set
İsme Özel Bebek Tulum Setleri
İsme Özel Kundak
Bebeğin gelişimini çeşitli nedenler ile hamilelik boyunca tamamlayamadan doğumun gerçekleşmesine ve bebeğin yaşayamaması haline düşük denir. Bu durum yani düşük sonrası bebeğin hayata tutunmaması durumu genelde 24 haftasını tamamlayamayan bebeklerde görülür.
Meydana gelen 3 aydan öncesinden yaşanan düşüklere erken düşük denir ki ülkemizde genel olarak erken düşükler görülür. Yapılan düşükler kadınları hem psikolojik olarak hem de biyolojik olarak son derece zorlayıcı bir döneme sokar. Psikolojik etkilerinden de bahsedilecek olan düşüğün daha çok vücut üzerinde gösterdiği semptomlar hakkında bilgiler verilecek.
Düşük problemi aslında yıllardır kadınların asırlardır yaşadığı bir sağlık problemidir. Bu problem kimi zaman kadınların biyolojik yapısı gereği ile kimi zaman da dış etkenler sebebi ile yaşanır. Düşük geçiren bir kadında çeşitli oluşumlar meydana gelebilir. Bunlar;
Hamilelik esnasında kadınlar bazen beklemedikleri bir anda daha önce hiç yaşamadıkları ağrılar ile karşılaşabilirler. Bu durumda hemen her kadının aklına acaba bebeğim düşüyor mu sorusu gelir. Bu sorunun en net cevabı elbette ki bir doktor muayenesinden geçer.
Ancak yine de doktora gitmeden önce kişinin kendi yaşadıklarına bakarak geçirdiği ağrının düşük ile bir ilgisi olup olmadığını anlayabilir. Bu ağrıların başında öncelikle karın ağrısı gelir. Son derece şiddetli olan bu ağrı dayanılmaz düzeydedir. İkinci ağrı ise sırt ağrısıdır. Bu ikisine eşlik eden karın bölgesinde kramp girme ve kasılmalar görülmesi de düşüğün en belirgin ağrılarındandır.
Düşük Anında Neler Yaşanır?
Düşük yapan bir kadında yukarıda sayılan ağrılara eşlik eden başka semptomlar da görülür. Bu belirtiler ağrıların düşük kaynaklı olma ihtimalini güçlendirir. Yaşanan ağrıların düşük olması ihtimalini güçlendiren en önemli belirtilerden birisi de vajinal kanamadır. Vajinal kanamalar hamilelik yaşayan kadınlar için son derece tehlikelidir.
Bazı kadınlarda parçalar halinde olabilen kanamalar bazı kadınlar da sıvı hatta damla damla olabilir. Vajinal kanamanın her türlüsü hamile bayanlar için tehdit oluşturur ve derhal doktora gitmeyi gerektirir. Vajinal kanamanın dışında rahimden gelen kahverengi ya da pembe akıntılar da hamilelik için risk oluşturur.
Geç kalınmadan gerekli müdahaleyi yapmak gerekir. Kimi kadınların düşük yapması evlerinde başlar. Bu durumda rahimden parçalar gelebilir. Ne yazık ki iri parçalar da artık yapacak bir şey kalmamıştır. Kürtaj yapılması gerekmektedir. Tüm bu sayılanlara ek olarak düşük yapan kadınlarda mide bulantısı ve istifra, baş dönmesi, halsizlik ve yüksek ateş de yaygın olarak görülmektedir.
Dünya üzerinde yaşanan düşüklerin halen daha birçoğunun nedeni tam olarak anlaşılmamaktadır. Ancak çoğu kadın doğum uzmanına göre rahimdeki genetik yapı ve bazı anomaliler kadınlarında düşük yapmasına sebep oluyor. Bunların dışında en yaygın görülen bazı düşük belirtileri şunlardır;
Ayrıca yukarıda sayılan nedenlerin her hangi biri sebebi ile yaşanan ilk düşük kendisinden sonra yaşanan düşükleri de etkilediği görülür.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Vitrin