Sabahlıklı Pijama Takımı
Sabahlıklı Gecelik Takımı
4lü Lohusa Hamile Setleri
Lohusa Pijama
Lohusa Gecelik
Önden Düğmeli Pijama
Lohusa Şal
Lohusa Setleri
Tesettür Lohusa
Lohusa Emzirme Sütyeni
Lohusa Emzirme Atleti
Lohusa Hamile Külotları
Hamile Taytı
Lohusa Korseleri
Hamile Atleti
Lohusa Çamaşırları
EMZİRME ATLETİ
Organik Lohusa Çamaşırları
Lohusa Terlik Modelleri
Lohusa Tac Modelleri
Terlik Tac Modelleri
Hastane Kapı Süsü
Anne Bebek Terlik Seti
Lohusa Sepeti
İsimli Emzik Zinciri
Terlik - Taç Seti
Lohusa Şalı
İsme Özel Bebek Setleri
Bebek Kundak ve Puset
Yeni Doğan Bebek Giyim
Bebek Battaniye
Bebek Takı Yastığı
Beşik Uyku Seti
İsimli Bornoz Set
İsme Özel Bebek Tulum Setleri
İsme Özel Kundak
Hamilelik esnasında rahim ağzının erken açılması birçok kadının çekindiği bir durumdur. Daha çok "rahim ağzı yetmezliği" adıyla bilinen durum gebeliklerin %10 ila %15'inde yaşanan bir durumdur. Kulağa çok basit gelen bu durum çoğu zaman düşük veya erken doğum ile sonuçlanabiliyor. Ancak çağımızın getirdiği gelişmeler erken teşhiste bu durumların önüne geçebiliyor. Normal şartlarda rahim ağzı kapalı bir durumda olur. Ancak rahim ağzının hamileliği kaldıramayacak kadar güçlü olmaması gibi durumlarda rahim ağzı, doğum sancılarından önce açılabiliyor. Bu durum daha çok hamileliğin 12 ila 32'nci haftaları arasında yaşanıyor. 12 ile 22 hafta arasında düşük yaşanma riski bulunurken, 22 ile 32 hafta arasında ise erken doğum yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda da doktorlarımız ilaç tedavisi veya rahim ağzını dikmek gibi yöntemlere başvurabiliyorlar.
Rahim ağzının erken açılması gibi bir durumda kişisel olarak bu duruma müdahale etmeniz imkansızdır. Rahim ağzının erken açılması durumundan şüpheleniyorsanız hiç vakit kaybetmeden doktorunuza görünmelisiniz. Aksi takdirde beyin ve sinir hasarları gibi istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Rahim ağzının erken açılmasının birçok farklı sebebi vardır. Bunlardan en çok bilinenleri şunlardır;
-Enfeksiyon
-Rahmin aşırı derecede gerilmesi
-Çoklu gebelik
-Bebeğin suyunun fazla olması
-Bebeğin eşinin rahim ağzına yerleşmesi ve erken ayrılması
-Rahim ağzı yetmezliği
-Rahimdeki anormallikler
-Preeklampsia,gebeliğin yüksek tansiyonu
-Travma ya da ameliyatlar
-Bebekteki anomaliler
-Sigara, kötü beslenme, kokain ve alkol kullanımı, yetersiz kilo alımı vs gibi kişisel faktörler
-Nedeni bilinmeyen grup
Rahim ağzının erken açılması durumlarında ise hastaneler uygulanan genel prosedür, öncelikle ilaç tedavisidir. İlaç ile sonuç alınamayan durumlarda rahim ağzının dikilmesi ön görülür. Ancak daha önceki gebeliklerinizde rahim ağzı dikilme operasyonu geçirdiyseniz son tedavi yöntemi olan karın veya vajinal bölgesi sıkıştıran plastik halkaların vücuda yerleştirilmesi işlemi doktorunuz tarafından önerilebilir.
Rahim ağzının erken açılması durumu kesinlikle hafife alınacak veya görmezden gelinecek bir durum değildir. Kısa vadede bebeğinizin hayatı/sağlığı, uzun dönemde ise sizin yani annenin sağlısını doğrudan etkileyecek bir faktördür.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Vitrin