Sabahlıklı Pijama Takımı
Sabahlıklı Gecelik Takımı
4lü Lohusa Hamile Setleri
Lohusa Pijama
Lohusa Gecelik
Önden Düğmeli Pijama
Lohusa Şal
Lohusa Setleri
Tesettür Lohusa
Lohusa Emzirme Sütyeni
Lohusa Emzirme Atleti
Lohusa Hamile Külotları
Hamile Taytı
Lohusa Korseleri
Hamile Atleti
Lohusa Çamaşırları
EMZİRME ATLETİ
Organik Lohusa Çamaşırları
Lohusa Terlik Modelleri
Lohusa Tac Modelleri
Terlik Tac Modelleri
Hastane Kapı Süsü
Anne Bebek Terlik Seti
Lohusa Sepeti
İsimli Emzik Zinciri
Terlik - Taç Seti
Lohusa Şalı
İsme Özel Bebek Setleri
Bebek Kundak ve Puset
Yeni Doğan Bebek Giyim
Bebek Battaniye
Bebek Takı Yastığı
Beşik Uyku Seti
İsimli Bornoz Set
İsme Özel Bebek Tulum Setleri
İsme Özel Kundak
Tümörler farklı şekillere ayrılmaktadır. Vücut içerisinde farklı noktalarda ve hücreler de farklı tümör oluşumları izlenebilir. Tümörler iyi huylu ve kötü huylu olarak değişiklik gösterebilir. İyi huylu tümörler daha kolay tedavi edilirken, kötü huylu tümörler kanser oluşumuna doğru gitmektedir. Miyom, rahme ait düz kas hücrelerinden köken almasıyla oluşan rahimdeki iyi huylu tümöre verilen isimdir. Her ne kadar iyi huylu olarak görülse de %0,01 orana sahip olarak kansere dönüşme riski de bulunmaktadır. Kendini rahim bölgesinde şişlik olarak göstermektedir. Kadınların üreme dönemlerinde oldukça sık bir şekilde gözlemlenmektedir. Özellikle 35 yaş üstü kadınların üçte birinde küçük ya da büyük miyom bulunmaktadır.
Miyom gelişiminde olası bir yatkınlık ya da bilimsel bir açıklama söz konusu değildir. Ancak miyom gelişmesinde ırk, hormonlar, genetik geçmiş ve kullanılan bazı ilaçların etkisi olduğu söylenebilir. Menopozal dönem içerisinde miyom oluşumları küçülmeye daha eğimli yapıya gelir. Eğer miyomlar menopozal dönem sonrasında küçülmüyor daha da büyüklük gösteriyorsa, bu durum iyi huylu tümörün kanser riski oluşturduğu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle bu tarz durumların farkında olmanız halinde bir doktora gözükmeniz en doğrusu olacaktır. Doktor tarafından takip edilecek olan miyomlar, doğru bir takip süresi ile kanserleşmenin önüne geçilebilir.
Miyom tedavisinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. İlk olarak hormon tedavisi yapılabilir. Hormon tedavisi sırasında menopoz oluşumunu sağlayacak kadar östrojen seviyesi ilaç yardımı ile düşürülmektedir. Bu sayede miyomların küçülmesi beklenir. Miyom küçülmesi ile birlikte onu besleyen damarlar da incelecektir. Tedavi kesilmesi sonrası miyomlar eski haline döner ancak tedavide kullanılacak olan ilaçlar uzun kullanımda kemik erimesi ve menopoz oluşum sebeplerini doğurur.
Miyomektomi kullanılan diğer yöntemlerden biridir. Bu yöntem genel anestezi eşliğinde miyomların tek tek alınmasını sağlamaktadır. Bu tedavi yönteminde rahim alınmadan doğurganlık korunmaktadır. Histerektomi ile rahim miyomlarla birlikte alınmaktadır. Eğer hasta 40 yaş üstünde ise yumurtalıklar da alınması ile tedavi yapılır. Embolizasyon tedavisinde, kasıktan ince katater yardımı ile rahmi besleyen atardamarlara gidilmekledir. Bu tedavi de damarların miyomları beslemesi engellenir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Vitrin